vakbondsinformatie

De afgelopen periode zijn er een paar gevallen geweest waarbij een medewerker in de gezondheidszorg volgens de rechtbank zijn gemiste onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens verlof terug mag vorderen.

Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor andere werknemers in de gezondheidszorg dan wel in de welzijnssector.  Conform CAO zal Arduin vanaf dit jaar de ORT tijdens vakanties door betalen voor medewerkers die daar recht op hebben. In de overlegvergadering van maart heeft de raad van bestuur aangegeven eerst de uitspraak van de rechter en het standpunt van de VGN af te wachten voordat ook de gemiste ORT van de afgelopen 5 jaar terug gevorderd kan worden.

Denk je ook recht te hebben op terugvordering van ORT tijdens je vakantie? Gebruik dan de voorbeeldbrief en stuur hem naar personeelszaken. De termijn van terugvordering gaat in vanaf het moment dat je de claim hebt ingediend. Wanneer je nu dus al je claim indient, kan je tot 5 jaar vanaf nu terugvorderen. Wanneer je wacht tot de uitspraak is geweest of er daadwerkelijk terug gevorderd kan worden, gaat je claim pas dan in (mocht besloten worden dat medewerkers inderdaad recht hebben op uitbetaling van de gemiste ORT van de afgelopen 5 jaar).

Deze melding moet je doen door middel van een zogenaamde stuiting- en loonvorderingsbrief. FNV Zorg & Welzijn heeft een voorbeeldbrief opgesteld die je hier onder kan downloaden. Kopieer de tekst en vul deze aan met de juiste gegevens en data en stuur deze aan personeelszaken. Bewaar correspondentie over dit onderwerp, alsmede de ontvangstbevestiging, goed.

Download hier de voorbeeldbrief: voorbeeldbrief terugvorderen ORT